Νέα

 

Το ΚΕΚ ΜΕΤΡΟΝ χορηγός του Wharton Club Award

Το Wharton Alumni Club of Greece σε συνεργασία με το  Wharton School of the University of Pennsylvania, διοργανώνουν την εκδήλωση ‘Emerging Markets of Special Interest for Greek companies: Extroversion Off the Beaten Path’. Σε αυτή θα βραβευθούν κορυφαίες ελληνικές εταιρίες που ξεχωρίζουν με την επιχειρηματική παρουσία τους σε χώρες που έχουν αναγνωριστεί ως κορυφαίοι αναδυόμενοι επιχειρηματικοί προορισμοί, και συγκεκριμένα στην Αυστραλία, τη Βραζιλία, τη Χιλή, την Ινδία, την Ινδονησία, τη Νιγηρία, το Καζακστάν, τις Φιλιππίνες, τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Το ΚΕΚ ΜΕΤΡΟΝ στηρίζει την εκδήλωση ως Χρυσός Χορηγός (Golden Sponsor), αναγνωρίζοντας τόσο το κύρος και το εκπαιδευτικό έργο του Wharton School, όσο και την πρωτοβουλία του Συλλόγου Αποφοίτων του στην Ελλάδα να αναδείξει καινοτόμες ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις.

Το Βραβείο έχει στόχο να φέρει στο προσκήνιο τις αναδυόμενες αγορές ειδικού ενδιαφέροντος που θα είναι καθοριστικής σημασίας για την επόμενη δεκαετία και τη βράβευση των επιχειρηματιών και των επιχειρήσεων που ηγούνται με την ενεργό συμμετοχή τους σε αυτές τις αγορές σήμερα. Έμφαση θα δοθεί στο δυναμισμό και τις δυνατότητες των επιχειρήσεων, ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων, των εσόδων τους, του μεγέθους της εταιρείας και του τομέα δραστηριότητάς τους. Βραβεία θα δοθούν στις εταιρείες που έχουν επιδείξει εξαιρετική πρωτοβουλία, διεισδυτικότητα και διάθεση για καινοτομία στις εν λόγω αγορές. 

Η αξιολόγηση θα γίνει από το Διοικητικό Συμβούλιο του Wharton Alumni Club, το οποίο αποτελείται από επιφανείς επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό καθώς και από αντιπροσώπους του Wharton School του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια.

 

Η βράβευση θα πραγματοποιηθεί σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα, στις 25 Νοεμβρίου 2014.

Ο κ. Γιάννης Λαμπαδιάρης, CEO του ΜΕΤΡΟΝ ΚΕΚ, δήλωσε:

«Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που έχουμε την ευκαιρία να στηρίζουμε την πρωτοβουλία του Wharton School, ενός κορυφαίου business school στον κόσμο και του Συλλόγου των αποφοίτων του στην Ελλάδα, να αναδείξουν και να βραβεύσουν επιτυχημένες και καινοτόμες ελληνικές επιχειρήσεις και τους ανθρώπους τους, που σε δύσκολους καιρούς επιμένουν, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και πετυχαίνουν ανοίγοντας νέους δρόμους σε αναδυόμενες αγορές για τις ελληνικές εξαγωγές. 

Στο ΜΕΤΡΟΝ ΚΕΚ, έναν πρωτοπόρο οργανισμό ανάπτυξης ανθρώπινων πόρων, πιστεύουμε βαθύτατα ότι οι άνθρωποι και οι επιχειρήσεις που καινοτομούν και πετυχαίνουν στον διεθνή ανταγωνισμό είναι το κλειδί για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και θα είμαστε πάντα αρωγοί σε κάθε προσπάθεια για την υποστήριξή τους.»

Σχετικά με το Wharton Business School and the Wharton Alumni Club of Greece

Το Wharton School ιδρύθηκε στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια το 1881 ως η πρώτη σχολή διοίκησης επιχειρήσεων σε πανεπιστήμιο. Όλα αυτά τα χρόνια, κατατάσσεται  μεταξύ των κορυφαίων σχολών διοίκησης επιχειρήσεων στον κόσμο, και σταθερά μεταξύ των κορυφαίων 5. Οι απόφοιτοι του Wharton είναι ενεργοί επιχειρηματίες και διατηρούν την επαφή τους με τη Σχολή μέσα από το μεγαλύτερο δίκτυο αποφοίτων στον κόσμο, το οποίο περιλαμβάνει πάνω από 92.000 αποφοίτους, που διαμορφώνουν την επιχειρηματική πρακτική και αυξάνουν τον αντίκτυπο μέσω των πόρων αυτής της συνδεδεμένης, ποικιλόμορφης κοινότητας. 

Το Wharton Alumni Club of Greece ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2003. Ο Σύλλογος διατηρεί στενούς δεσμούς με το Wharton School της Πενσυλβάνια και υποστηρίζει το εκπαιδευτικό έργο του. Είναι σημαντικό πως αποτελεί έναν ένθερμο υποστηρικτή της ελληνικής επιχειρηματικότητας σε μια ολοένα και πιο παγκοσμιοποιημένη οικονομία και στο παρελθόν έχει οργανώσει εκδηλώσεις υψηλού προφίλ για να υποστηρίξει την επιχειρηματική δραστηριότητα πέραν των συνόρων. Οι δύο πιο σημαντικές εκδηλώσεις στην ιστορία του Συλλόγου είναι η «Εξωστρέφεια, ως παράγοντας εκσυγχρονισμού και Ανάπτυξης», που διοργανώθηκε τον Ιούλιο του 2005 στην Αθήνα σε συνεργασία με συλλόγους αποφοίτων άλλων Ivy League πανεπιστημίων και η ιδιαίτερα επιτυχημένη εκδήλωση με κύριο ομιλητή τον Nassim Taleb, το 2011, συγγραφέα του μπεστ σέλερ του «The Black Swan».

όλα τα νέα