Νέα

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αθήνα, 23/06/2014

Σε άρθρο που αναρτήθηκε την Παρασκευή 20.06.2014 σε γνωστό blog και αναδημοσιεύτηκε σε τουλάχιστον δύο ακόμα αντίστοιχους ιστοτόπους,  αναφέρθηκε το όνομα του ΚΕΚ ΜΕΤΡΟΝ.  Στο άρθρο αυτό αναφέρεται ότι ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου καλεί από το site του ανέργους 18 έως 29 ετών που επιθυμούν ενημέρωση για το πρόγραμμα voucher που αναμένεται να προκηρυχθεί από το Υπουργείο Εργασίας, να υποβάλλουν Αίτηση Συμμετοχής και, επιπλέον,  ότι οι Αιτήσεις καταλήγουν στο ΜΕΤΡΟΝ (βλέπε εδώ). Τέτοια διασύνδεση, βέβαια,  δεν φαίνεται να υπάρχει στην σχετική ανάρτηση στο site του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου (βλέπε εδώ). Τέλος, το άρθρο αναφέρει ότι και άλλοι Δήμοι, που όμως δεν κατονομάζονται, ακολουθούν παρόμοιες πρακτικές. 

Το ΜΕΤΡΟΝ αυτή την περίοδο έχει σε εξέλιξη μία καμπάνια προσέλκυσης  ανέργων 18 έως 29 ετών που καλούνται να υποβάλλουν Αιτήσεις Συμμετοχής σε μία διαδικασία ενημέρωσής τους για τα προγράμματα voucher, τα οποία το Υπουργείο Εργασίας έχει ανακοινώσει ότι θα προκηρύξει και οι γενικές αρχές του  σχεδιασμού τους, πιστεύουμε ότι, θα βασίζονται στην εμπειρία του προηγούμενου προγράμματος voucher του 2013 (βλέπε ανάρτηση στο site μας εδώ).

Στην καμπάνια αυτή όμως δεν υπάρχει καμία συνεργασία  με κανένα Δήμο, ή με οποιονδήποτε σχετιζόμενο με Δήμο, και, βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν χρησιμοποιούνται πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού, όπως φάνηκε να υπονοείται για την εταιρεία μας στο συγκεκριμένο άρθρο.

Για το ΜΕΤΡΟΝ ΚΕΚ, έναν φορέα πρωτοπόρο στα 19 χρόνια της λειτουργίας του σε κάθε σοβαρή προσπάθεια για διαφάνεια και τήρηση των αρχών του υγιούς ανταγωνισμού στον χώρο της επαγγελματικής κατάρτισης, κάθε ισχυρισμός  ότι χρησιμοποιεί πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού είναι ψευδής και συκοφαντικός. Για το λόγο αυτό προβήκαμε σε όλες τις ενέργειες  που θεωρήσαμε αναγκαίες για την προστασία του κύρους  και των συμφερόντων της εταιρείας μας. 
Σαν αποτέλεσμα, το συγκεκριμένο blog που ανάρτησε το αρχικό δημοσίευμα, σε άρθρο του με τίτλο «ΜΕΤΡΟΝ ΚΕΚ: Καμία σχέση με πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού» που δημοσιεύτηκε την Κυριακή 22.06.2014 προέβη σε αποκατάσταση της αλήθειας για την εταιρεία μας δηλώνοντας ότι δεν ανέφερε ποτέ ότι το ΜΕΤΡΟΝ χρησιμοποιεί πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού (βλέπε εδώ).

Θεωρούμε ότι το πρόγραμμα voucher του 2013 ήταν ένα ιδιαίτερα πετυχημένο μοντέλο υλοποίησης προγραμμάτων κατά της ανεργίας , που υπηρετεί τους στόχους της διαφάνειας και της βελτίωσης της κοινωνικής αποτελεσματικότητας των πόρων του ΕΚΤ περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο σύστημα. Πιστεύουμε ότι από αυτούς τους στόχους δεν πρέπει να αποπροσανατολιστούμε.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να απευθύνεστε στον κ. Γιάννη Λαμπαδιάρη (τηλ. 210 3312906, email: j.lambadiaris@metron-kek.gr)

όλα τα νέα