Επιδοτούμενα Προγράμματα

κατάρτισης ανέργων

 

Πρόγραμμα Voucher Αποφοίτων Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι.

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.) ενεργώντας ως Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης αναλαμβάνει την υλοποίηση της Δράσης με τίτλο "Επιταγή Διασύνδεσης με την αγορά εργασίας ανέργων αποφοίτων Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι." στις 8 Περιφέρειες Σύγκλισης. Αντικείμενο της Δράσης αποτελεί η παροχή υπηρεσιών συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης με έμφαση σε θέματα ανάπτυξης οριζόντιων δεξιοτήτων καθώς και σε θέματα της αγοράς απασχόλησης, σύνταξη βιογραφικού και σε έννοιες που σχετίζονται με το περιβάλλον του "επιχειρείν" καθώς και σε δεξιότητες Τεχνολογίας, Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ). 

Η Δράση αυτή αφορά 13.450 δικαιούχους άνεργους από 18 έως 29 ετών (ημερομηνία γέννησης από 1.1.1985), εγγεγραμμένους στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ που δεν έχουν μαθητική, σπουδαστική ή φοιτητική ιδιότητα (οι ωφελούμενοι) και είναι απόφοιτοι ΑΕΙ- ΤΕΙ. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει: α) θεωρητική κατάρτιση 120 ωρών, β) πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας διάρκειας 480 ωρών. Η υλοποίηση του θα πραγματοποιηθεί στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Θεσσαλίας, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης. 

Οι ωφελούμενοι που ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα κατάρτισης (θεωρία και πρακτική) δικαιούνται εκπαιδευτικό επίδομα αξίας δύο χιλιάδων τετρακοσίων ευρώ (2.400 €). 

Το τελικό Μητρώο ωφελουμένων ανακοινώθηκε στις 20/04/2015 στο www.voucher.gov.gr  και η επιλογή των ωφελούμενων θα προκύψει με αυτόματη μοριοδότηση. Σημειώνεται ότι όλοι οι επιλαχόντες μέχρι τις 20/4/2015, θα θεωρηθούν ως επιτυχόντες λόγω των χρονικών περιορισμών που τίθενται. Δείτε τα αποτελέσματα εδώ.

Κριτήρια επιλογής είναι α) ο βαθμός Κτήσης του Πτυχίου, β) η ηλικία του υποψηφίου, γ) το ετήσιο φορολογητέο εισόδημα και δ) ο χρόνος ανεργίας.

Δείτε εδώ ολόκληρη την προκήρυξη.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας ή συμπληρώστε την online αίτηση εδώ.

Δείτε εδώ τις συνεργαζόμενες Επιχειρήσεις Πρακτικής Άσκησης. 

Γιατί με το ΜΕΤΡΟΝ;

Γιατί και στα προγράμματα voucher το ΜΕΤΡΟΝ κάνει τη διαφορά: βρίσκουμε μαζί την θέση πρακτικής άσκησης που πραγματικά σας ταιριάζει και σας προετοιμάζουμε σωστά για αυτή, γιατί ξεκινάμε με σεβασμό στα όνειρα και τις φιλοδοξίες σας!

Ο Τρόπος μας

  1. Εξειδικευμένοι Σύμβουλοί μας αφιερώνουν χρόνο για να γνωρίσουμε τις  επιδιώξεις και να αξιολογήσουμε τις δυνατότητες του κάθε υποψήφιου προσωπικά. Σχεδιάζουμε και προσφέρουμε στον καθένα μία γκάμα επιλογών, ώστε, πρώτον, να πετύχουμε το καλύτερο ταίριασμα των ικανοτήτων και των ενδιαφερόντων του με τις απαιτήσεις των προσφερόμενων θέσεων και, δεύτερον,  να δημιουργήσουμε  προοπτικές απασχόλησής του και μετά το τέλος του προγράμματος. Δεν σταματάμε  την προσπάθειά μας αν δεν το πετύχουμε.


  2. Αναπτύξαμε και αξιοποιούμε πλήρως την υπηρεσία www.jobs4me.gr , την πιο ολοκληρωμένη πλατφόρμα με Αγγελίες Εργασίας για προγράμματα voucher πανελλαδικά. Εδώ  μπορείτε να βρείτε online πλήθος θέσεων εργασίας στην  ειδικότητα που σας ενδιαφέρει. Εύκολα, με τρία κλικ, μπορείτε να βρείτε την καλύτερη θέση εργασίας που σας ταιριάζει! 


  3. Σεβόμαστε τα προσωπικά δεδομένα σας και τα διαχειριζόμαστε τηρώντας τις αυστηρότερες προδιαγραφές ασφαλείας  για την προστασία τους. Για την επικοινωνία και την μεταφορά δεδομένων το πληροφοριακό μας σύστημα είναι το μόνο που χρησιμοποιεί ασφαλές πρωτόκολλο επικοινωνίας HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure) και επιπλέον κρυπτογράφηση SSL διπλής κατεύθυνσης, πιστοποιημένης από την Thawte Primary Root CA. Με σεβασμό και γνώση έχουμε πετύχει να έχουμε ευχαριστημένους μαθητές και επιχειρήσεις και, εδώ και 20 χρόνια, να κάνουμε πράγματι την διαφορά στον χώρο της επαγγελματικής κατάρτισης. Αξιοποιήστε και εσείς αυτήν την εμπειρία και γίνετε μέλος μιας πετυχημένης ομάδας ξεκινώντας από εδώ!

τύπος προγράμματος Επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης ανέργων
Εκπαιδευτικό Επίδομα 2400€
απευθύνεται σε άνεργοι 18-29 ετών απόφοιτοι ΑΕΙ- ΤΕΙ
περιοχή Αλεξανδρούπολη
ημερομηνία έναρξης 20.04.2015
διάρκεια 600 ώρες